Leksikalske ressursar

Vi har ulike typer e-ordbøker.

Neahttadigisánit er ei nettordbok samisk-norsk-samisk og samisk-finsk-samisk som også forstår bøyde ord. For å bruke ordboka må du være online. Du kan både skrive inn ord og slå opp, og du kan klikke i tekst i nettleseren din og få oversetting. Merk at hvis du vil lese et Word-dokument kan du lagre det som html, åpne det i nettleseren, og deretter klikke i teksten med ordboka.

Apertium-nettordboka vår er enkel å slå opp i (skriv et par bokstaver), men den forstår bare grunnformer, og den inneholder ingen eksempelsetninger.

Vuosttáš digisánit er ei ordbok frå nordsamisk til norsk, som kan installeres på mange ulike plattformer. Du kan slå opp ord, eller du kan klikke i tekst og få hjelp. Ordboka forstår bøyde ord, og den kan brukes også offline. Til forskjell fra Neahttadigisánit kan den lese alle tekster (unntak: På Mac kan ikke ordboka bruke MS Word, men du kan lese Wordfiler i TextEdit i steden), men den er ikke like flink med sammensatte ord.

Du kan også slå opp tallord, klokkeslett og datoer og stedsnavn.

En del av ressursene våre er betaressurser, noe som innebærer at det kan være feil der, og at vi har et forbetringspotensiale. Vi tar gjerne i mot kommentarer!